joi, 5 martie 2009

Primii papanasi - reteta improvizata!

Daca ieri pofteam la salata boeuf facuta de Ruxel, m-am gandit sa va indulcesc si eu azi cu papanasii mei. Este prima incercare, reteta fiind o combinatie a ceea ce am mai citit pe net!
Ingrediente: 400 g branza de vaci, 2 oua, 7 linguri faina, 2 linguri gris, 2 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, bicarbonat stins cu lamaie, sare, coaja rasa de lamaie.

Toate ingredientele se mixeaza:

Gogoselele se pun la prajit in ulei incins: Dupa rumenire si scot pe un servetel pentru a se scurge uleiul:Se servesc cu smantana si dulceata:
Mmmm, chiar sunt gustosi; sigur mai repet figura! Pofta buna!
Precizez ca nu este desertul ideal pentru un copil, fiind prajiti, dar exista si varianta de papanasi fierti. Incercam data viitoare!

5 comentarii:

  1. Heeeei,, nu-i corect! Adica ai poftit la salata mea si nu ai luat? Ca nu ai lasat urme pe-acolo:).
    Cat despre papanasii tai...hm, tu ai citit postul meu in care ziceam ca am dat jos un calup de 5 kg? Esti invidioasa si vrei sa ma faci sa le pun la loc :))) In we fac si eu papanasi! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt convinsa ca salata ta a fost excelenta, dar si papanasiimei au fost deliciosi...mai ales pt. prima incercare. Iti doresc sa-ti iasa buni si tie! Pupam

    RăspundețiȘtergere
  3. You made me hungry with this snaps :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, cred ca sunt deliciosi!

    Dupa cum spune o jucarie de-a lui Vlad: "Iubesc prajiturile!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Papanasii prajiti sunt extrem de usor de facut. Daca vrei varianta mea mai simpluta: 250 g branzica, un ou, trei linguri de faina si coaja rasa de la o lamaie. Unii mai pun si un pic de rom. Ies super !!!
    Mai e varianta de papanasi fierti, putin mai complicata...

    PS Imi place blogul tau si iti indragesc fetitele. Eu am un baietel de 3 ani si jumatate si o fetita de 3 luni. Sunt din Arad

    RăspundețiȘtergere

Comentarii aici