miercuri, 19 mai 2010

Somn mai usor...

...ramane de vazut! De 3 nopti facem drumuri intre dormitoare, cand unul cand celalalt, suntem chiauni de cap si nu ne dorim decat sa avem o noapte linistita, cu somn neintrerupt, macar pana la 6 cand e ora de lapte.
Motivul...am trecut de la patuturile de bebe, la paturi de copii! In patuturile lor nu mai dormeau de foarte mult timp, iar formatia era, toti 4 in pat la noi in camera. Nu pot sa zic ca-mi displacea sa dorm langa fetele mele, ba chiar imi era drag si comod, mai ales cand trebuia sa le dau laptele sau sa le verific peste noapte.
Insa toate au timpul lor si am zis ca e momentul sa ne recuperam patul si camera doar pentru noi, iar ele sa fie putin mai independente si sa accepte ca au camera lor, respectiv patul lor.
Invatul are si dezvat, dar dureaza mai mult si cere multa rabdare si perseverenta.
Desi la vederea patuturilor a fost bucurie mare, seara la culcare a fost tristete. Nu ne dam batuti si acceptam faptul ca e o perioada de tranzitie, timp in care dormim mai putin, dar mai mult cu cate 30 de minute de la o noapte la alta! Exista deci speranta ca toata lumea va avea un somn de calitate.

3 comentarii:

  1. Da, e un lucru care trebuie facut. Eu m-am mutat din camera lui bebe cand avea opt luni tocmai pentru ca nu ma puteam odihni ca lumea si eram tot chiauna. Il auzim daca e vreo problema dar altfel ne este tuturor mai bine in paturile noastre proprii. Cred ca lui Andreiutu i-ar place sa doarma cu noi dar nici eu nici taica-sau n-am mai putea dormi ca lumea ne-ar fi frica sa nu-l lovim din greseala, si intre noi ne-am mai dat cate una in somn, ca asta este.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu l-am mutat pe vladut pe la 3 ani si am dormit cu el in camera un timp ca sa accepte. De fapt stateam pina adormea si dupa aia ma muta,

    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Laura - bine ca ati rezolvat problema din timp si nu l-ati lasat sa se obisnuiasca cu voi in camera.
    @Simona - asa fac si eu, stau putin cu ele in camera pana adorm, dupa care le las singurele.
    Deja s-au obisnuit si dorm bine aproape noaptea.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii aici